Experiente pe care ar trebui sa le oferiti copiilor macar o data in viata

Copiii cresc vazand cu ochii si, mai tarziu sau mai devreme, vor parasi caminul parintesc. De ce sa nu paraseasca anii copilariei cu o serie de amintiri care sa arate ca parintii lor chiar sunt de gasca si ca stiu sa se distreze? In plus, aceste amintiri le vor da multe motive sa zambeasca atunci cand devin si ei adulti.

Mergeti cu cortul

Obisnuiti cu viata in oras, copiii nu isi pot imagina cum ar fi sa dormi altundeva decat in patul lor comod si calduros, iar termopanele asigura ca niciun zgomot de afara nu va fi auzit. Un weekend cu cortul in padure este o experienta unica, in care puteti sa petreceti timp impreuna fara sa fiti distrasi de televizoare, telefoane sau alte electronice. Vor fi niste amintiri pe care nu le vor uita prea usor si de care isi vor aduce aminte cu drag peste ani.

family-camping-tips

Serviti inghetata ca cina

Sa nu se inteleaga gresit! Sustinem cu tarie o alimentatie sanatoasa si echilibrata, dar e o idee buna sa ii si rasfatam din cand in cand pe cei mici. Sigur ei mai spera sa manance ceva dulce la o masa si sa nu mai fie nevoie sa treaca prin corvada felului intai si doi, sa fie plini si lipsiti de cheful desertului. Daca va abateti de la regulile nutritiei corecte o data pe an, eventual intr-o seara de vara, nu e nicio crima. In plus, zambetul de pe fata copiilor face toti banii! Veti fi vazut ca cel mai tare parinte si cu siguranta veti fi laudat prin cercul de prieteni de la scoala: „Stii ce? Mami/ tati m-a lasat sa mananc inghetata in loc de cina!” Suna bine, nu?

Jucati-va cu copiii dumneavoastra fara sa ceara ei acest lucru

De cate ori le-ati spus ca sunteti prea ocupati si nu aveti timp de joaca? Cel mai probabil de suficiente ori incat ei sa nu va mai intrebe de acum inainte. Surprindeti-va copiii cu initiativa de a va juca. Imbracati-va treningul si mergeti la fotbal impreuna cu fiul. Puneti-va rochia de gala si luati ceaiul cu toate papusile fiicei. Un astfel de gest ii va bucura enorm pe copii si peste ani vor rade cu sufletul plin si va vor intreba „Mai tii minte cand m-ai luat la joaca?”

outdoor_family_fun

Luati-va o zi libera si lasati-i pe ei sa decida ce activitati veti face

Desigur, nu e atat de simplu sa va luati liber de pe o zi pe alta, dar astfel de activitate poate fi planificata din timp. Nu le spuneti ce aveti de gand. Luati-i de la scoala si spuneti-le ca astazi ei sunt in control si veti face ce vi se va spune. Pentru a avea situatia sub control, stabiliti de la bun inceput un buget in care trebuie sa se incadreze. O astfel de experienta reprezinta un privilegiu care va fi greu de uitat.

Vorbiti-le despre amintirile din copilaria dumneavoastra

Deseori, copiilor le e greu sa-si imagineze ca si parintii lor au fost vreodata copii. Povestiti-le despre peripetiile pe care le aveati cand erati mici si cum ati depasit anii adolescentei cu brio. Aratati-le poze din copilarie, spuneti-le despre pedepsele pe care le primeati atunci cand faceati vreo prostie. Vor vedea ca si parintii lor au fost odata copii mici care aveau multe de invatat si care au ajuns adultii care sunt acum.